Inför besöket
Ditt besök börjar i receptionen, där du möter våra receptionister som tar hand om inskrivning, direktreglerar med försäkringsbolaget, bokar tider och svarar på frågor. I väntrummet finns kaffe och te.
Viktigt att ta med:
- Djurets försäkringsbevis (eller anteckning om försäkringsbolag och försäkringsnummer).
- Vi behöver alltid veta om din hund eller katt står på någon medicin. Vi behöver veta vilken typ av medicin, dos och styrka. Det är även viktigt att vi får reda på om din hund eller katt är överkänslig mot något läkemedel.
- Betalkort eller swish. vi fakturerar inte men kan hjälpa till med delbetalning via Svea ekonomi.
Bra att veta:
- Kliniken ligger på plan 1 och det finns möjlighet att parkera i direkt anslutning till kliniken. Parkeringen är kostnadsfri för våra besökare.
- Du kan rasta hunden innan besöket på de gröna ytorna i utkanten av parkeringsområdet men rasta inte om besöket gäller bukultraljud eller urineringsbesvär.
Att ta urinprov hemma
Vid vissa hälsotillstånd kan det vara aktuellt att ta med ett urinprov till veterinärbesöket. Nedan följer tips om hur du kan göra detta.
KATT: Rengör kattens låda noggrant och torka torrt. Lägg i opoppade popcorn i lådan istället för sand. När katten kissat på lådan häller man över urinen i en väl rengjord behållare och ställer i kyl fram till besöket. Ta gärna urinprovet så nära inpå besöket som möjligt.
HUND: Urinprovet tas med fördel på morgonen samma dag som veterinärbesöket. Torka rent vid vulva/förhuden innan provet tas. Ta urin från mittstråle (låt hunden kissa ur lite urin innan provet tas så blir det mindre förorenat). Försök undvika att det kommer med skräp i provet. Förvara urinen i en väl rengjord behållare och ställ i kyl fram till besöket.
På kliniken finns färdiga set med behållare för urinprovtagning som du kan hämta.
Om ditt djur ska opereras:
-
Om ditt djur ska sövas eller behöver få lugnande medel vid besöket bör det ha fastat. Vi rekommenderar 12 timmars fasta, men tiden är beroende på djurets ålder och storlek och kan därför variera. Hör med din veterinär vad som gäller för ditt djur! Djuret ska däremot ha fri tillgång på vatten.
Kaniner och gnagare skall dock äta ända fram tills att de sövs.
- Om djuret får medicin på morgonen ska denna ges som vanligt. Diabetiker – rådfråga din veterinär angående medicinering inför operation.
- Ditt djur bör vara nybadat inom den närmaste veckan före operation, men pälsen bör vara torr vid ankomst. En torr päls hjälper din hund att hålla värmen under operationen. Bada gärna med ett chlorexyderm schampo 2-3 dagar innan operation. I butiken säljer vi engångsförpackning av schampo.
- Rasta hunden innan besöket.
-
När ni kommer på morgonen får ni träffa veterinären som lyssnar på hjärtat och som gör en allmän hälsokontroll så att allt är okej inför operationen. Djuret stannar sedan hos oss över dagen och ni hämtar på eftermiddagen enligt den tid vi överenskommet om inget annat anges.
- Om din hund äter specialkost bör du ta med en liten matsäck.
- Ring oss gärna innan besöket om ni har frågor eller funderingar kring er inbokade operation.
Om ditt djur ska göra ultraljudsundersökning:
Inför ultraljudsundersökning är det viktigt att djuret är fastande, helst sedan minst fyra timmar, dock gärna med god tillgång till vatten. Det är viktigt delvis för att optimera undersökningens kvalitet men har också betydelse om vi behöver ge ditt djur lugnande medel.
Om vi ska bedöma urinblåsan eller ta urinprover ska djuret inte ha kissat innan.
Inför besök med din katt:
Via länken nedan hittar du några tips för att få ett smidigare besök hos oss med din katt
Tack för att du:
- håller ditt djur i koppel eller i bur både inomhus och utanför kliniken
- undviker starka parfymer av hänsyn till allergiker.
- använder skoskydd om det är slaskigt väder och spritar händerna.
Hemgång
I samband med hemgången får du oftast med ett hemgångsråd. I hemgångsrådet skriver vi om vad ditt djur varit med om och vad du bör tänka på när ni kommit hem.
Om ditt djur har varit sövt eller fått lugnande medel kan han eller hon vara lite tröttare än normalt när ni kommer hem. Tänk på att inte ge mat förrän djuret upplevs tillräckligt vaken och prova först med vatten innan mat.
Om vi har opererat ditt djur ingår alltid kostnadsfri stygn- eller dräntagning som vi bokar in innan vi lämnar ut djuret. Det går även bra att ringa oss på 0176-108 08 för att boka in tid för detta.
Som orolig djurägare är det lätt att glömma att fråga om sådant man undrar över när djuret ska gå hem. Därför kan du alltid ringa oss igen, både för att ställa den bortglömda frågan och om annat du funderar över!