Patient hos oss

Tillsammans för ditt djurs bästa

Här får du några goda råd och praktiska upplysningar inför ditt veterinärbesök

  • Det är bra om du har med giltigt försäkringsbesked eventuellt hundpass och legitimation. Stamtavla behövs inför besiktning, vaccination, ögonlysning och höftledsröntgen.
  • Vi vill att du har ditt djur kopplat eller i bur när ni kommer.
  • Det är bra om du kommer med en väl rastad hund, framförallt patienter som ska bli inskrivna och som stannar under dagen. Detta gäller dock inte om din hund eller katt ska undersökas med ultraljud, det är då viktigt att ha en välfylld urinblåsa, för att kunna utföra undersökningen på ett korrekt sätt.
    Anmäl dig i receptionen när du kommer.
  • Viktigt: Kommer du med ett djur med misstänkt smitta, ex diarré, kräkningar, klåda eller hosta? Låt då ditt djur stanna i bilen eller ute medan du anmäler dig i receptionen. Du får sedan gå in via en "egen" entré, utan att möta andra djur. 
  • Ev återbud lämnas så snart som möjligt. Återbud inkomna senare än 24 h och ej avbokade tider debiteras. Återbud lämnas via vår växeltelefon.

Utfodring

Maten är av stor betydelse för djurens välbefinnande och tillfrisknad. Vi lägger stor omsorg vid att få patienterna att äta bra under sin vistelse hos oss. Vissa sjukdomar kräver speciellt anpassat dietfoder. Råd om fortsatt utfodring får ni när patienten skrivs ut.

Undersökning och behandling

Varje dag undersöker veterinären patienten för att kunna göra en bedömning av vilka undersökningar och behandlingar ditt djur behöver för att kunna bli frisk eller för att rätt diagnos ska kunna ställas. Om något större ingrepp eller undersökning, som inte är planerat, skulle behöva göras så kontaktar vi dig först för att stämma av detta med dig.

Besök

De flesta patienter finner sig väl tillrätta på djursjukhuset. Ibland känner ni som djurägare ändå ett behov av att komma och hälsa på och naturligtvis är ni välkomna. Tänk bara på att besök kan skapa mer oro än lugn när patienten lämnas igen. Det kan därför vara bättre att avstå. Vi kontaktar dig alltid om ditt djur skulle bli akut sämre. Alla besök skall ske i samråd med veterinär eller sköterska.

Telefontider

Varje dag ringer vi till dig för att informera och stämma av om vidare utredning- eller behandlingsplan för ditt djur. Ibland kan det dröja till sen eftermiddag innan vi ringer på grund av att vi till exempel inväntar svar på blodprov eller ultraljudsundersökning.
I de fall ditt djur skall opereras så ringer vi efter att operationen är klar och meddelar hur det har gått. Om ditt djur skulle bli akut sämre under inskrivningen ringer vi alltid upp direkt.

 

Vårt laboratorium - en viktig del i diagnostikkedjan

Vårt laboratorium på AniCura Läckeby Djursjukhus är en viktig del när vi ställer diagnos på våra patienter. Här jobbar tre kemister som tar hand om alla prov.

Hos oss får uppfödare 15% på utvalda förebyggande tjänster.

För att kunna få rabatt så krävs att din kennel eller katteri är registrerat i SKK eller SVERAK. Du måste ta med ditt registreringsbevis till kliniken för att erhålla dina 15 % rabatt.

Våra blodgivare

På AniCura Läckeby Djursjukhus har vi en blodbank för hundar. Det är mycket tacksamt att vi har hundar med sina hussar och mattar som vill donera blod så vi kan rädda liv. Gemensamt för våra blodgivare är viljan att hjälpa andra hundar som råkat illa ut.
Läs med om vad de innebär att vara blodgivare

Error

An error has occurred. This application may no longer respond until reloaded.