Vår ambition är att du och din fyrbente vän ska känna er trygga hos oss.
Djurkliniken grundades 1984 på Friggargatan i Katrineholm. Till en början var där två veterinärer och en sköterska för att ta hand om patienterna. Sedan dess har kliniken vuxit till sig betydligt och idag har vi en personalstyrka på ca 20 kollegor.
2009 flyttade vi till nybyggda lokaler invid väg 52 mot Nyköping. Den nya klinikbyggnaden är helt anpassad för verksamheten med separat infektionsavdelning, labb, röntgen, stallar och en fin operationsavdelning. Både personal och besökare trivs bra i de nya lokalerna.
Sedan april 2014 är Djurkliniken i Katrineholm en del av AniCura. Vi ser en styrka i att ingå i en större koncern, inte minst för verksamhetens utveckling på sikt och för att upprätthålla en god kvalité. Att dessutom ha en professionell administration att luta sig emot när verksamheten växer betyder mycket.
Vi har bred kompetens inom flera områden!
På AniCura Djurkliniken i Katrineholm arbetar ett kompetent och dedikerat team av Veterinärer, Djurvårdare, Leg. Djursjukskötare och andra kollegor. Vi tar emot bokade veterinärbesök, operationer och gör utredningar. Hos oss finns veterinärer med specialintressen in om exotiska djur, hudutredningar, tänder och ögon.
När du besöker oss med ditt djur
Vi på AniCura Djurkliniken i Katrineholm har oftast tre veterinärer och två sköterskor på polikliniken som tar emot bokade och akuta fall. Vi har sex ordinarie undersökningsrum och två avskilda enheter för djur med smittsamma sjukdomar.
Besök bokas via telefon eller i receptionen. Återbesök bokas om möjligt till den veterinär man träffat tidigare för att få så bra kontinuitet som möjligt.
Hur går ett besök till?
Börja med att anmäla dig i receptionen direkt när du kommer. I väntan på veterinären kan du slå dig ner i väntrummet, ta en kopp kaffe och nyttja vårt wifi. Du ropas upp och får komma in till veterinären. Besöket inleds vanligtvis med att du berättar vad du söker för och veterinären ställer frågor om djurets sjukdomshistoria. Det är bra om den som kommer med djuret är bekant med det problem man söker för. Beroende på problemets art utför veterinären sedan undersökningar och tar eventuellt prover. Som hjälp i utredningen har vi tillgång till bland annat digitalröntgen, ultraljud och ett välutrustat labb.
Vid besökets slut kommer djurägare och veterinär överrens om en plan för patientens fortsatta vård. Det kan till exempel innefatta medicinering, återbesök för vidare utredning eller kirurgi. Betalning sker i samband med besöket.
Infektionsavdelningen
För att kunna hålla god hygien tar vi emot djur med misstänkt smittsamma sjukdomar på vår smitt/isoleringsenhet.
Vi tar vårdhygien på stort allvar. Djur som misstänks bära på smittsam sjukdom bör inte vistas i samma lokaler som övriga patienter. Därför har vi två rum som är lite avskilda från resten av sjukhuset varav ett med helt separat ingång, sluss för personalen och eget stall. Där tar vi in patienter med kräkningar och diarré, hosta samt vissa infektioner.
Har ditt djur en misstänkt smittsam sjukdom ber vi dig lämna kvar det utanför kliniken medan du anmäler dig i receptionen.